Angstbegeleiding

U bent niet de enige. Bang zijn voor de tandarts is beslist niet ongewoon. Ongeveer tachtig procent van de mensen is in min of meerdere mate angstig voor een behandeling bij de tandarts, vijf tot zeven procent is zelfs heel erg bang.

Mensen met veel angst durven soms helemaal niet meer naar de tandarts te gaan met alle gevolgen van dien. De noodzakelijke periodieke controles worden dan maar al te graag overgeslagen. Dit is geen oplossing maar verergert het probleem juist. Omdat het tandartsbezoek lang is uitgesteld, is men vaak nóg banger om weer wel te gaan. Misschien zijn er in de tussentijd wel gaatjes ontstaan of ontstekingen en is de behandeling waar men zo tegenop ziet onvermijdelijk geworden

Wanneer angst eenmaal ontstaan is kan dit verergeren bij een bezoek aan de tandarts. Het hart gaat sneller kloppen, er kan duizeligheid ontstaan of men ligt in de stoel te trillen.
Deze onprettige effecten kunnen ervoor zorgen dat het gevoel van angst wordt versterkt. Gelukkig is er veel aan te doen om dit gevoel van angst onder controle te krijgen.

Waar is men zoal bang voor?

  • Het snerpende geluid van de tandartsboor.
  • De verwachte pijn tijdens het boren.
  • De pijn van de prik voor de verdoving.
  • De gedachte aan een injectienaald in het tandvlees.
  • Het gevoel geen controle meer te hebben in de tandartsstoel.
  • Het onbekende van de behandeling.
  • Het gevoel een aansteller te zijn.
  • Een vergissing van de tandarts.

Onze werkwijze

Het allerbelangrijkste is een goed gesprek met de tandarts. Spreek uit dat u bang bent, vaak is een groot deel van het probleem hiermee al opgelost.

In onze praktijk is het mogelijk om meer tijd voor uw behandeling uit te trekken zodat er voldoende aandacht gegeven kan worden aan angstproblematiek. Ook kunnen we een eerste afspraak plannen waar we alleen kijken, een foto maken en een diagnose stellen.

Met name bij angst leggen we iedere stap van een behandeling zorgvuldig uit. Zowel vooraf als tijdens de behandeling. Ook leggen we uit waar alle instrumenten toe dienen. Daarnaast kunt u in een spiegel meekijken. Wanneer u weet wat we doen neemt dat veel onzekerheid en angstgevoelens weg.

In onze praktijk heerst een goede, rustgevende sfeer. Geen benauwde wachtkamer maar een comfortabele ruimte om het wachten op uw afspraak zo aangenaam mogelijk te maken. Ons team is daarnaast ingesteld om patiënten met een angstprobleem zoveel mogelijk gerust te stellen.

Afspraak maken?

Maandag t/m donderdag
van 8.15 - 12.00 en
van 13.00 - 16.00 uur
op telefoonummer 020-6449921.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen buiten deze tijden kunt u contact opnemen met Tandarts Spoed Praktijk
0900-8602.

Adresgegevens

Kliniek voor Tandheelkundige Implantologie
Egelenburg 152
1081 GK Amsterdam
The Netherlands