Voorwaarden voor een succesvolle behandeling

Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden waaraan men moet voldoen om het plaatsen van implantaten ook een succes te laten zijn.

  • U moet gezond zijn.
  • Het tandvlees moet gezond zijn.
  • U moet bereid zijn de implantaten en de daarop bevestigde constructie goed te reinigen.
  • Er moet genoeg kaakbot aanwezig zijn om het implantaat in te verankeren.
  • Het kaakbot moet van goede kwaliteit zijn.

Is het botvolume onvoldoende voor het plaatsen van een implantaat, dan zijn er verschillende mogelijkheden om het bot weer op te bouwen en voor te bereiden om alsnog succesvol te kunnen implanteren. Implantaten kunnen worden toegepast, zodra de groei van de kaak is voltooid. Voor jonge volwassenen rond de 18 jaar zal dus altijd goed gekeken moeten worden naar de groeifase. Afgezien van deze leef- tijdsbeperking, kunnen implantaten voor alle leeftijdscategorieën de optimale oplossing zijn.

Roken en alcohol

Het succespercentage van implantaten bij niet rokers is hoger dan bij rokers. Ook overmatig alcoholgebruik kan het succes van het implantaat nadelig beïnvloeden.

Diagnose, advies en planning als basis

Of in uw persoonlijke situatie aan alle voorwaarden voor een succesvolle behandeling wordt voldaan, kan alleen de specialist u vertellen. De tandarts kan u na onderzoek adviseren. Bij een positief advies zal uw tandarts of kaakchirurg samen met u de behandelprocedure en -planning doornemen en al uw eventuele vragen beantwoorden.
Vaak is bij een eerste consult zoveel besproken dat u nog vragen heeft. Noteer deze vragen waarmee u bij een volgend bezoek goed voorbereid bent.

“ Bij het intake gesprek bespreken we de uitgebreid alle mogelijkheden, die ook medisch en tandheelkundig verantwoord zijn”

Afspraak maken?

Maandag t/m donderdag
van 8.15 - 12.00 en
van 13.00 - 16.00 uur
op telefoonummer 020-6449921.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen buiten deze tijden kunt u contact opnemen met Tandarts Spoed Praktijk
0900-8602.

Adresgegevens

Kliniek voor Tandheelkundige Implantologie
Egelenburg 152
1081 GK Amsterdam
The Netherlands